Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μιχάλης Παπαδοδημητράκης, Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Ηρακλείου Κρήτης, με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"

Ο Μιχάλης Παπαδοδημητράκης  γεννήθηκε στο Ηράκλειο  τον Δεκέμβριο του 1955. Αποφοίτησε από το εξατάξιο γυμνάσιο  Β' Aρένων Ηρακλείου (Καπετανάκειο) και στη συνέχεια   φοίτησε στην Πολυτεχνική σχολή Νάπολης Ιταλίας από όπου αποφοίτησε ως Χημικός Μηχανικός.
Είναι παντρεμένος με την  Μαρία Σταματάκη με την οποία απέκτησε 2 κόρες οι οποίες φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Υπηρέτησε στις ένοπλες της χώρας ως απλός τουφεκιοφόρος.
Στην Ιταλία βρέθηκε τον Ιούνιο του 1974 και η πρώτη επαφή του με το δημοκρατικό κίνημα ήταν στις 23 Ιουλίου 1974 όταν μετά την είδηση της εισβολής στην Kύπρο βρέθηκε στην γενική συνέλευση του δημοκρατικού συλλόγου Περούτζια  που μαζί με άλλους δημοκράτες  καταδίκασαν την εισβολή στην Kύπρο. Εκεί στην Περούτζια  είχε τις πρώτες επαφές με αντιστασιακές οργανώσεις. Στην συνέχεια οργανώθηκε στο σύλλογο Ελλήνων σπουδαστών Νάπολης από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε ενάντια στο κράτος της δεξιάς.
Συμμετείχε στην σε όλες τις διαδικασίες  του συλλόγου μεταξύ των οποίων και της αποχουντοποίησης του πανεπιστημίου. Επίσης συμμετείχε στη μεγαλειώδη διαδήλωση του συλλόγου στο φασιστικό προξενείο της Νάπολης απ΄ όπου ο σύλλογος απέσπασε έγγραφα  τα οποία απέδειξαν την φασιστική δράση του προξενείου της Νάπολης κατά την διάρκεια της επταετίας των συνταγματαρχών.
Τα έγγραφα εστάλησαν στη βουλή των Ελλήνων, στα πολιτικά κόμματα και στον τύπο.
Εργάστηκε σε πάρα πολλές επιχειρήσεις ως διευθυντικό στέλεχος και στην συνέχεια απέκτησε την δική του επιχείρηση δημιουργώντας μια καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής κρασιών από βιολογικά σταφύλια. Είναι παραγωγός βιολογικού ελαιολάδου και παράλληλα παρέχει χημικοτεχνικές υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις ως χημικός μηχανικός οινολόγος.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος του συλλόγου φίλων οίνου και αμπέλου Κρήτης καθώς και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου αποφοίτων Ιταλίας Nομού Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου